Trends and Changes

View Original

Maakt generatie Z een einde aan fast fashion?

De winkelgewoonten van generatie Z zouden het einde van snelle mode kunnen betekenen, toont onderzoek aan. In het onderzoek is te lezen dat consumenten het voorbeeld van de jongere generatie volgen, op weg naar duurzame mode.

Buy less, buy better

'Buy less, buy better' is de ideologie van generatie Z. Als de gewoonten van generatie Z wordt overgenomen door de gehele bevolking, kan er een verschuiving plaatsvinden naar consumenten met een 'verdeelde kledingkast'. Dit zijn mensen met gehuurde kleding en tweedehandskleding, die het nieuwe normaal worden.

See this content in the original post

Onderzoek einde fast fashion

Uit het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de ‘Royal Society for the encouragement of Arts’, is gebleken dat tijdens de pandemie 28% van de mensen meer kleding recyclet of hergebruikt dan normaal. Ook is 35% van de vrouwen van plan in de toekomst minder kleding te kopen. Na dit onderzoek wordt er opgeroepen om meer te investeren in duurzame mode en fabrikanten meer verantwoordelijkheid te laten nemen.

Generatie Z wil duurzame kleding

De nadruk op duurzaamheid weerspiegelt de consumentenwaarden van de jongere generatie. Generatie Z onderscheidt zich, omdat ze zijn opgegroeid met meer toegang tot informatie uit meer bronnen dan ooit tevoren. Ongelijkheid, klimaatverandering en LGBTQ + -rechten zijn onderwerpen waar ze al jaren van gehoord hebben.

Voordat de pandemie uitbrak, werd tweederde van kleding nieuw in winkels gekocht, maar Generatie Z kocht al kleding online of tweedehands. Generatie Z krijgt door hun kleding te upcyclen, aan te passen of te hergebruiken in plaats van weg te gooien het gevoel deel uit te maken van een beweging.

See this content in the original post

Kan de mode-industrie ooit duurzaam zijn?

Jonge, op waarden gerichte kopers zoeken naar meer verantwoorde manieren om te consumeren. Steeds meer consumenten zullen zich comfortabel voelen met variatie in hun consumptiekeuzes - van het kopen van nieuwe tot circulaire opties, waaronder verhuur en wederverkoop. Een 'verdeelde kledingkast' is onvermijdelijk.

Stijging tweedehandskleding

Generatie Z wil individualiteit en afval verminderen. Dat zie je al in de stijging van tweedehandskleding die zij aan elkaar verkopen. En dat de detailhandelsverkopen daarin tegen met ruim 18% daalden afgelopen maanden. Het is goed om doorverkoop te heroverwegen als een alternatief voor nieuw ’winkelen '.

See this content in the original post

Kledingverhuur

Verhuur zal blijven groeien, gezien het bewustzijn van de consument op het gebied van duurzaamheid en een verandering in consumentisme.

Maar zo eenvoudig is het niet. De toekomst van mode en detailhandel staat ter discussie. De oproepen van de RSA volgen op soortgelijke verzoeken van modebedrijven, die pleiten voor sociale en ecologische duurzaamheid. Er wordt dan ook verzocht om een ​​vermindering van het aantal seizoenscollecties, geproduceerde kleding en reizen te verminderen.

Wat denk jij? Zal Generatie Z een einde maken aan fast fashion?

Op de hoogte blijven? Volg Trends and Changes via onze Facebook-pagina, instagram-pagina of twitter-pagina.